INLPTA NLP Trainers Trainer

Vad behöver du för att bli en mästerlig utbildare och presentatör i världsklass?

Hur gör ledare, utbildare, talare och presentatörer som väcker intresse och engagemang och får människor att växa och utvecklas?

Hur hanterar du grupper så att du bidrar till andras lärande och utveckling?

A2U håller nu för första gången en INLPTA NLP Trainers Trainer utbildning, en pedagogisk utbildning om 20 dagar med start den 25 augusti, där du får möjlighet att bli en bättre utbildare, föreläsare, talare, ledare och pedagog.

INLPTA är en världsomspännande organisation som verkar för att säkerställa kvalitet, professionalism och etik i de NLP-utbildningar som hålls av anslutna tränare. Ett INLPTA certifikat är ett internationellt erkänt bevis på förstklassiga kunskaper och färdigheter.

Du kommer att lära dig:

Du kommer under trainerutbildningen att lära dig flera konkreta verktyg och tydliga strukturer för att kunna presentera och utbilda på ett sätt som passar dig och som bidrar till andras utveckling och lärande. Du kommer bland annat att lära dig:

 • Utveckla en kraftfull och trygg identitet som tränare och utbildare
 • Hur du använder din kropp och din röst för att bli mer förtroendeingivande och dynamisk
 • Presentationsteknik för att bli en karismatisk presentatör
 • Förmågan att anpassa dig efter olika inlärningsstilar (4MAT)
 • Hur du skapar rapport med, hanterar och faciliterar olika typer av grupper tex. kunder, medarbetare, ledningsgrupper osv.
 • Hur man lär ut NLP, designar samt genomför egna NLP utbildningar
 • Fördjupa din kunskap inom NLP och samtidigt få en personlig utveckling.

Efter att ha genomfört utbildningen om 20 dagar kan du bli certifierad INLPTA NLP Trainer, förutsatt att du klarat certifieringskraven och redan är NLP Master Practitioner. Du har då möjlighet att hålla egna NLP utbildningar och certifiera andra i INLPTAs regi på NLP Diploma, NLP Practitioner och NLP Master Practitioner nivå.

Du som är NLP Practitioner har två val:
Vill du bli en bättre ledare, presentatör och utbildare kan välja att gå de första 4 modulerna,13 dagar (när du gått en Master Practitioner och kompletterat din Trainer kan du också certifiera via INLPTA).
Eller så väljer du att gå hela utbildningen nu och kompletterar sedan med en Master Practitioner och är då färdig NLP Trainer.

Vill du veta mer om Innehåll per modul, läs längre ner.


Hur går det till?

När du väljer en utbildning hos A²U Modern NLP möts du av professionella, erfarna och karismatiska föreläsare. Genom vårt personliga engagemang kommer vi att se till att du utvecklas med omtanke, känsla och glädje.

Utbildningen innehåller korta teoripass, praktiska övningar, arbeten i par och större grupper, egna presentationer, coaching och återkoppling från tränarteamet. Föreläsningar och praktiska övningar varvas med reflektion och erfarenhetsutbyte vilket leder till att du tryggt utvecklas i din egen takt.

Kunskapen integreras med hjälp av upplevelsebaserad inlärning och du kommer att få se, höra och göra. För att öka inlärningen ytterligare använder vi mindmapsteknik och det kommer att finnas gott om tillfällen för repetition.

Mellan modulerna tränar du praktisk i vardagen på det du lärt dig, med hjälp av A2Us unika träningsprogram. Från tränarna får du feedback på din träning och dina reflektioner så att du på bästa sätt kan tillgodogöra dig och integrera dina nya kunskaper.

Utbildningen passar dig som vill:

 • Utveckla dig som ledare, konsult eller förändringsledare
 • Bli en bättre presentatör och utbildare
 • Bidra till andras utveckling och lärande
 • Bli bättre på att hantera grupper
 • Förstärka dina NLP kunskaper och samtidigt få en personlig utveckling
 • Genomföra NLP Utbildningar och certifiera andra via INLPTA.

När

Utbildningen är uppdelad på 6 moduler och startar den 25 aug. 2020 och slutar den 17 juni 2021. Vi börjar kl 8:30 på dagarna och slutar runt kl 17:30.

Investering

20 dagar: 84 500:- exkl. moms, inkluderar frukost, lunch, eftermiddagskaffe och kursmaterial.
16 dagar: 64 700:- exkl. moms, inkluderar frukost, lunch, eftermiddagskaffe och kursmaterial.
13 dagar: 49 700:- exkl. moms, inkluderar frukost, lunch, eftermiddagskaffe och kursmaterial.
Som vanligt finns det möjlighet till delbetalning.

Plats

Vi håller till på Östergårds Mat - Fest och Mötes underbara lokaler på Danderydsvägen 144 i Danderyd.

Certifiering

Vill du bli certifierad INLPTA NLP Trainer med möjlighet att kunna ge egna NLP-utbildningar och certifiera andra i INLPTAs regi, behöver du klara certifieringskraven, vara deltagande på utbildningen och vara certifierad INLPTA NLP Master Practitioner och går då alla 20 dagar. Du kan sedan ge egna certifieringsutbildningar på NLP Diploma, NLP Practitioner och NLP Master Practitioner nivå.
Du som är NLP Practitioner och vill du bli en bättre ledare, presentatör och utbildare kan gå 16 dagar (när du gått en Master Practitioner och kompletterat din Trainer kan du också certifiera via INLPTA).

INLPTA är en världsomspännande organisation som verkar för att säkerställa kvalitet, professionalism och etik i de NLP-utbildningar som hålls av anslutna tränare. Ett INLPTA certifikat är ett internationellt erkänt bevis på förstklassiga kunskaper och färdigheter.

Innehåll per modul

Modul 1: Presentationsteknik med NLP, 25-27 augusti 2020

Du börjar med att utveckla en kraftfull och trygg identitet som tränare och utbildare. Övar och befäster ditt tränartillstånd och lär dig hantera gruppens tillstånd. Du lär dig använda konkreta verktyg för att väcka intresse och engagemang och bidra till att människor öppnar upp för utveckling och lärande. Du lär dig bland annat:

 • Presentationsteknik för att bli en karismatisk presentatör
 • Storytelling, skapa känsla och inlevelse med metaforer, bilder och symboler
 • Hur du kan använda cliffhangers både, verbalt och med bilder
 • Kroppsspråk, hur du kan förstärka ditt budskap med hjälp av kroppen och rösten
 • Kraften i att använda färger, symboler och mindmapping
 • Blädderblocksteknik.

Modul 2: Varför skall mottagaren lyssna? ”Mindopeners”, 22-24 september 2020

För att informationen skall nå in till mottagaren behöver vi ”öppna upp” för hjärnan och väcka ett intresse. Här lär du dig olika sätt att fånga en persons uppmärksamhet, sk ”mindopeners”. Olika inlärningsstilar fångar du genom att utgå ifrån 4MAT-modellen. Vi fortsätter med att avancerad presentationsteknik. Du lär dig bland annat:

 • Olika typer av ”Mindopeners”
 • 4MAT-modellen. Ge mottagaren svaren på Varför lyssna? Vad är det?
  Hur gör jag, vilka är stegen? Hur använda i min vardag?
 • Scen ankare, Satir kategorierna och Karisma strategin
 • Använda Power Point på ett bättre sätt dvs för bilder, filmer och ljud (text delas ut som handouts).

Modul 3: Vad är det egentligen du vill förmedla? 3 - 5 november 2020

För att lära sig ny kunskap behöver hjärnan få informationen på ett så klart och tydligt sätt som möjligt. Genom att koppla ny information till något du redan känner till, ger du hjärnan något att hänga upp den nya informationen på, vilket leder till att det blir lättare att ta till sig och integrera den nya kunskapen. Du lär dig bland annat:

 • Kraften i att förstrukturera
 • Rama in information samt ”formatting”
 • Koppla nya information till gammal
 • Hur använda fakta, undersökningar och koppla till relevant forskning
 • Presentationer som skapar AHA.

Modul 4: Hur får du människor att växa o utvecklas genom utbildning? 8-11 februari (4 dgr) 2021

Hur gör man rent konkret för att lära ut på ett sätt som går in? Att lära sig något är en process och inlärning sker stegvis. Vi tittar på en tydlig struktur och process för att utbilda steg för steg. Och djupdyker i hur situationer, som inte är helt lätta att hantera, kan hanteras. Du lär dig bland annat:

 • Hur man lär ut NLP
 • INLPTAs unika KP3 modell - Koncept, Princip, Process och Procedur
 • Presentera och genomföra demonstrationer av olika processer eller övningar
 • Hantera utmanande situationer och ”omöjliga” personer i publiken
 • Hantera invändningar och svåra frågor.

Modul 5: Utbildningsdesign, 13-15 april 2021

Genom att ha rapport med gruppen och ha klart för sig vem som är den informella ledaren är det lättare att facilitera och leda gruppen till det önskade läget. Här lägger vi fokus på konkreta verktyg för att designa en utbildning, jobbar med storyboarding och förberedelser. Klargör vilka övningar som passar när och vad som är det primära respektive sekundera målet med en övning. Du lär dig bland annat:

 • Hur man skapar rapport med, hanterar och faciliterar olika typer av grupper tex. kunder, medarbetare, ledningsgrupper osv.
 • Storyboarding, manus och förberedelser
 • Designa egna övningar, primära och sekundära mål
 • Hur man designar samt genomför egna NLP-utbildningar
 • Fördjupa dina kunskaper inom NLP.

Modul 6: Certifiering, 14-17 juni (4 dgr) 2021

Här får du möjlighet att använda dina kunskaper i skarpt läge, med återkoppling som leder till att du kan finslipa dina kunskaper och fortsätta din utveckling som utbildare, presentatör och ledare. Du får också tillgång till INLPTAs certifieringskrav och instuderingsfrågor för NLP Diploma, NLP Practitioner och NLP Master Practitioner nivå. Vi går igenom vad som krävs för att kunna certifiera. Det är på den här modul det händer och du har möjlighet att bli certifierad INLPTA NLP Trainer. Grattis!

Nöjd kund garanti

Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med kursen får du naturligtvis pengarna tillbaka!

Avbokningsregler

Vid återbud senast 30 dgr innan kursstart återbetalas 50 % av kursavgiften. Vid återbud senare än 30 dagar förekursstart sker ingen återbetalning. Vi förbehåller oss rätten att kunna ändra datumen för utbildningen.

Slå oss gärna en signal så berättar vi mer.

Varmt välkommen!


Fyll i dina uppgifter nedanför och gör din anmälan redan idag!

Utveckling - Känsla - Kvalitet - Kul
Denna sida använder cookies. Genom att fortsätta godkänner du vår användning av cookies. Läs mer här. OK