Vad är NLP?​

Många ställer frågan vad är NLP och hur kan man dra nytta av det? NLP är en attityd, en modell och ett förhållningsätt för utveckling och kommunikation.

NLP består av framgångsrika strategier, modeller och verktyg för utveckling och kommunikation. NLP är en snabbt växande kommunikations- och förändringsmetod.

Neuro - vår hjärna
Hur vi samlar och bearbetar information.

Lingvistisk - vårt språk
Hur vi kommunicerar med oss själva och andra.

Programmering - vårt beteende
Hur vi använder strategier och mönster.

NLP är en modell för kommunikation och utveckling eller enkelt ett effektivt sätt att ta sig från nuläge till önskat läge genom att använda sig av den inre och yttre kommunikationen.

Historia om NLP


På 1970-talet så skapades NLP metoden av lingvistikforskaren John Grider samt Psykologi och matematikstudenten Richard Bandler. De jobbade tillsammans vid University of California Santa Cruz i USA när de skapade NLP metoden. Frågan de ställde sig själva när de forskade var: ”Går det att knäcka koden för framgång?”. De undrade varför vissa människor blir extremt duktiga inom det de gör medan andra personer misslyckas helt.

De menade att om man noggrant studerar hur framgångsrika människor gör, hur de tänker, rör sig och pratar så kan du också lyckas. Alltså påstod de att framgång inte beror på en medfödd talang utan något som de kallade för ”modellering” som innebär att studera framgångsrika personers beteenden och sedan härma dem.

Detta var starten på NLP metoden som nu idag används runt om i hela världen.

Hur kan du få nytta av NLP?

Hos oss på A2U kan du med hjälp av våra ledarskapsutbildningar som har NLP i fokus, lära dig att använda verktygen som behövs för att utvecklas som ledare, företagare och kommunikatör. Med hjälp av NLP ger vi dig verktygen du behöver för att utvecklas inte bara som ledare och chef, utan också som person. På vår hemsida kan du se vilka NLP utbildningar som finns och hitta den som passar just dig, vi ser fram emot att få träffas!

Utveckling - Känsla - Kvalitet - Kul
Denna sida använder cookies. Genom att fortsätta godkänner du vår användning av cookies. Läs mer här. OK